Sabtu, 4 Ogos 2012

Makeup class Miss Kabby

Salam....

Syukur ke hadrat Allah SWT sbb memberikan kami peluang merancang dan menjalankan kelas makeup Miss Kabby sesi 2...Walaupun singkat masa tp aku tetap bersyukur kerana bertambah lagi ilmu di dada..kekeke...Nilah gambar-gambar yang sempat di ambil....

Minta Miss Kabby komen sikit k....

Mariam...


Lizawati

CC Rosnita


Tati

Arlina

Tuan Tanah

Model terjun..tq Puan..sebab sudi jd model kami...

3 ulasan:

kizzy t.fauzi berkata...

uiyoo CC nita pun ada!!

bonda hazim berkata...

kizzy t. fauzi: iya ada juga dia..terpengaruh kami..hahhahahah

Yra Kaviera berkata...

wah...kena request bg komen gitu. sorry lmbt reply. nda perasan pula ada request mnta komen.

keseluruhannya, mekap semua ok terutama bg yg 1st timer mcm Lizawati & Kak Yam.

#Kak Yam:
sapuan bedak kak yam agak tidak sekata. ada kawasan yg terlebih 'putih'. mgkn kurang/x pakai moisturizer sblm pakai foundation dan terlebih letak bedak. jns kulit muka kak yam mesti pakai moisturizer yg sesuai. kak yam ada cakap ari tu, yg dia akan sibuk di pagi raya memasak d dapur. x mo makan byk masa utk mekap ja. so sy rekemen, pakai brush besar instead of span. lbh cepat dan praktikal. ngam utk org beginner yg mo cepat. supaya lbh manis & berseri, kak yam kna pakai blusher skit. warna plum + sikit pinkish sesuai dgn kak yam. pemakaian eyeshadow ble dimaafkan sbb pd pendapat sy, eyeshadow dia pakai tu lebih sesuai guna utk malam. sy rekemenkan eyeshadow jenis krim (bkn krim yg mcm krimer).apa² pun ble dimaafkan. hehehe...

#Lizawati:
jenis kulit muka liza yg sedia bersih, mulus dan cerah..x perlu pakai byk mekap pun akan nmpk radiant. kalau kita tgk dlm gambar, nmpk mcm dia nda pakai eyeshadow n blusher, tp sbnarnya ada. cantik dan manisss ja tgk. ni la yg sy maksudkan, pakai mekap tp still natural dan tetap nampak cantik & manis. berseri. percubaan yg bagus utk beginner. utk eyeshadow n blusher, ok. lipstick pun ok (sbb sy yg pilih...hehehe). overall, ble dikemaskan lg.

#CC Rosnita:
utk cc, sy rasa x byk mo komen kalau mekap. sbb cc mmg suda sedia pandai (utk light mekap). cuma kalau mo nmpk mekap nmpk sekata, harmoni, dan cantik..sy rekemenkan pakai foundation. paling ringan, BB Cream yg sesuai dgn warna kulit. lps pakai krim kecantikan Tia Amelia, lapis pakai bb cream. pastu lapis lg powder. pakai powder brush supaya lbh natural dan x tebal. trust me, u'll look simply natural but yet sweet. lain-lain, ok.

#Kak Tati:
warna kulit kak tati cantik, warna sawo matang. dlm gambar mmg nmpk mcm simple ja. tp realitinya, dia nmpk sweet.x byk komen sy ble bg. pd pndapt sy, mekap dia ok ja.

#Arlina:
byk perlu diperbaiki. aplikasi eyebrow, eyeshadow, blusher, foundation perlu diperbaiki. sy fhm dia kekurangan tools such as brush, span, eyebrow pencil, mascara, eyeliner etc. dia mpunyai wajah yg cantik.kalau dia buat xtra work on her eyes n eyebrow, trust me, kompom cantik!kalu dia bt light smokey eyes, cantik tu. sbb dia punya blusher n lipstik warna natural. sy sarankan dia lbh kan mekap bahg mata & kening. kalau mo mekap (eyes & cheeks) nmpk harmoni, pakai foundation.apa² ja foundation yg dirasakan sesuai. saranan sy, bli la tools mekap walaupun murah utk permulaan. nnt suda advance, bli yg lbh berkualiti.

#Ainizan si Tuan Tanah:
utk day mekap, no comment. ainizan punya mekap, advance skit drpd kawan² lain, which is good. byk improvement drpd kelas pertama ari tu. sweet n gojes. kipidap!

*wink*

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...