Isnin, 30 Julai 2012

Tercapai....

Salam...

rujukan: MISS KABBY
Semalam hujung minggu...kononnyaaaa..jalan-jalan kami 3 beranak..jalan sana cni..pastuh ke kedai bukulah kami di CP....bila cari2 buku menarik..daku terjumpalah buku yang juga menjadi idaman daku...hahaha....aku dah milikinya....buku yang banyak memberi tunjuk ajar...

Ahad, 29 Julai 2012

Nak jugaaa...

salam....

Aku teringin membeli buku nih...buku hasil mantan PM kita dulu..Tun Mahathir Mohammad.....Idolaku..sangat meminati beliau...mungkin kerana aku membesar di bawah kepimpinan beliau...

Teringat waktu aku beraya di kediaman beliau..dapat berjumpa face to face dengan beliau dan seluruh ahli keluarga beliau...walaupun waktu tuh aku mengandung...dan menunggu hari sebenarnyaaaaaa..manisnya kenangan itu...

Nak minta beli dengan hubby tp segan plak..Kekeke


p/s:ni birasku punya....


Sabtu, 28 Julai 2012

I like...

Salam..

Suka tengok 3 sekufu bermain sama....

Rabu, 25 Julai 2012

BONUS UNTUK PENJAWAT AWAM...

Salam..

Syukur kepada Allah dan tqvm kepada kerajaan Malaysia kerana memberikan bonus setengah bulan gaji kepada seluruh penjawat awam persekutuan yang akan dibayar pada 9 Ogos ini...syukur...sekurang-kurangnya dapat membantu penjawat awam membeli persiapan raya...

sudah lama istilah BONUS tidak digunakan...kebelakangan ini selalu guna perkataan BANTUAN shj...walau apa pun...TQ Atok Ajip (panggilan anakku untuk PM kita)...


Lena sudah..

Salam sahurrrrr..

Ni kita cerita lagi ttg anak terunaku nih...budak baru nak sihat nih awal tdo smlm...dah berapa malam dia xtdo lena..kerana demam panas..lepas ku solat..dia tunggu daku sambil gulik2 dengan tabku..kononnya mau masak kek..tetiba dia nak susu..bl ku buatkan susu kulihat matanya dah layu...xsampai beberapa saat dah tdo sambil menyusu..nasib sempat bondaku bg dia mkn nasi...waktu ptg tuh..aduiii ksian..mengantuk gaban kali dia....tdo2 pun pandai plak dia cr port best....kekeke

kesian dia....


Selasa, 24 Julai 2012

Sampul duit..

Salam...

Hazim dah tdo..awal dia tdo mlm nih...mungkin ngantuk sbb dah brapa hari xtdo dengan lenanya...badan pun kjp sejuk kjp panas....nih bdn dah mula turun panasnyaaa...syukur ya Allah....aku ambik peluang mengemas bilik...dah brapa hari nih mcm bserabut cikit...xada hati aku nak mengemas...haaaaaaa..mlm nilah peluang aku mengemas...bila kemas2 barang tuh daku ternampaklah..sampul duit raya yang ku beli dari Pegawai d opis...satu pek tuh RM2..aku beli 3 jak sebab ada lagi baki sampul tahun lps...

Haaaaa...nilah dia versi sampul duit raya PDRM tahun nih..just nice..xberserabut...

Biru jugak....

Puasa 4

Salam..

Hari nih masuk puasa ke 4...Aku dan Anakku masih berada di dalam keadaan tidak sihat...hari nih aku sambung cuti lagi (semalam bercuti sakit)....hari ini aku sambung cuti sebab semalaman aku tidak tidur menjaga anakku demam....pagi tadi lepas mandi...mau bersiappp..kepalaku pening dan sakit..kurasa pusing...mataku berpinar-pinar....hubby sudah tolong iron baju..aku tinggal bersiap..tp apakan daya....memang aku tidak berdaya....bahaya aku driving dengan keadaan mcm nih, kan?jadi hubby suruh aku brrcuti saja dan berehat..aku setuju jak...bl hubby p kja.....apa lagi..teruslaaaaa...tdoooooo......

Isnin, 23 Julai 2012

Puasa 3....

Salam....

Hari nih masuk hr ke 3 puasa tp aku masih lagi demam..Hubby demamnya dah kebah tp aku dan hazim masih lagi demam..aku terkena selesema teruk...bersin jangan cakaplah...aduii....

Nikmat Allah beri di bulan puasa...nikmat sakit...Moga dikurangkan dosa-dosaku yang lalu..Amiiinnn....

Ahad, 22 Julai 2012

puasa 1

salam..

selamat berpuasa semua....
hari nih aku mode: demam@selesema@batuk.....
hubby pun sama...
kuharap anakku xterjangkit....
sabar jaklahhhhhhh......


Jumaat, 20 Julai 2012

Puasa.....21.07.2012

Kepada semua sanak saudara dan rakan-rakan dan kenalan...selamat menjalani ibadah puasa k....

Khamis, 19 Julai 2012

Anak Bulan

Salam...

Yeaahh..yeahh...malam nih tengok anak bulan...Yeaahh...klu ada muncul anak bulan tuh...maknanya esok puasa....Yeahhhh...

Aku tidak sabar nih..puasa..

Moga aku diberi kesempatan tuk menjalani puasa pada tahun ini..amiinnn....

Nampak ka tidak anak bulan malam nih????

MAJLIS “YOU ALWAYS IN OUR HEART” IPD KK

Salam...

Nilah antara gambar kami di Majlis tersebut di atas...(ceh macam surat rasmi plak bunyinya...)

Tak banyak ambik gambar pun...xada mood tuk berposing sakan..badan dalam keletihan yang amat...huhuhu..walau apapun selamat menjamu mata..
Buku Aturcara
Kami...Yana,kak Yam dan aku
demi CC nilah kami rela datang walaupun badan penat betul...

lagi.. (putihnya daku)
*sumber pic:Kabby Yra
*sumber pic : Kabby Yra
*sumber pic: Kabby Yra


Rabu, 18 Julai 2012

Majlis lagi

Salam...

Aduhhhh....letihnyaa...malam nih ada majlis lagi tuk staf pencen dan bertukar IPD KK...aduuuuuiiiii letih bangat dalam 2 minggu nih.. Lebih-labih lagi aku dijadikan AJK.....Walaupun rela tapi ala-ala terpaksa juga......mana tidaknya..kejap buat itu...kejap buat ini...kja hakiki jangan cakap..kenalah buat...sampai umah ada assignment plak..

Tapi kurelakan jua..semua kerana Allah..


Kan best..macam baby....tiada fikir banyak perkara


Selasa, 17 Julai 2012

MasterChef Selebriti...

Salam...

EEeeeeeee...bestnyaaaa...Dato Fazlee menang Masterchef...bestnya...aku memang dari awal lagi mengharapkan yang Dato menang sebab aku dapat lihat setiap masakan beliau ada citarasa tersendiri dan ada kesungguhan dalam beliau menghasilkan sesuatu menu....Bessttttt...belaiu menang....

Aku sukaaaaa.....


Isnin, 16 Julai 2012

Alhamdulillah.....

Salam...

Alhamdulillah...
.dapat turunkan cikit lagi berat badan nih..adui..

Terima Kasih ya Allah sebab izinkan aku menurunkan berat badan.....
gambar kiri-selepas diet...kanan-sebelum diet...
* berusaha lagi mau turun lagi cikit...

Rezeki lagi...

Salam...

Rezeki aku lagi...dapat 2 hadiah tuk cabutan bertuah....

Dapat Hamper lagiiii....


Ladies Nite Ipd KK Siri 1

Salam...
nih gambar mengenaiiiiii...
Ni gambar mengenai Malam Ladies Nite PERKEP hari tuh....

Glamor...

Jejaka Machooooo menari

Minah Arab


Tuan tanah..

Antara Hadiah

Kad Jemputan dan buku aturcara Ladies nite....

salam...

Ni nak cerita tentang Kad Jemputan dan Buku Aturcara majlis Ladies Nite tempoh hari...amboi...sabar jaklah....aku nih bukan orang kesenian tapi aku paksarela tuk buat nih...xapalah..sekurang-kurangnya aku tau sikit2 cerita tentang buat benda-benda alah nih...TQ Puan Fazura..
SAYA YANG MENURUT PERINTAH...

Kad Jemputan untuk Ketua Bahagian

Buku Aturcara Majlis

Buku Aturcara Majlis 2

Dalam Buku Aturcara Majlis

SEKIAN....

Ahad, 15 Julai 2012

Aaaaaahhhh..Start suudaaaahhhh!!

Salammm....

Ahhhhhhh..start sudah orang bertanya balik tentang anak..dlu orang sibuk tanya aku...

"ko sekarang amacam??ada boyfriend sudaahhh?"
bila sdh ada bf....
"bila lagi mo kawen nih???"
bila sdh kawennnnn...
"ada sudah 'isi'??bah bila lagi???
bila sdh ada anak sorang..
"bah bl lg mo menambah??tambah lg bah..besar sdh anakmu tuh...."

aduiiii....

cubalah tanya lain...

tanya sdh ada rumahka?kja apaka?sdh ko p umrah atau haji?byk sdh hartamu ka??berapa thn sdh ko kja?

nih x...tanya anak..cerita tambah anak....bl mo tambah segalaaa..

kebelakangan nih..SOALAN tuh rajin btl ditanya....

BELUM ADA REZEKI BAH!!! ADA FAHAM???!!!

kamu ada rezeki anak banyak.....syukurlahhhh..jgn tambah dukaku lagi.....


Selasa, 10 Julai 2012

Tali tag nama PDRM

BERMINAT?? emel : razlanainizan@ gmail.com/ 0138782026 (sms shj)

RM10 / pcs sahaja. (peg/anggota)

Isnin, 9 Julai 2012

Ahad, 8 Julai 2012

TTC

salam.....

Bila baca blog kawan dan kenalan yang TTC (try to conceive) betul la tuh??terusik juga hati ini...dengan usaha mereka...terkenang masa laluku semasa usaha tuk mengandungkan hazimku...

Terdetik dalam hatiiiii...Hazim mau masuk 3 tahun pada bulan 10 nih....tapi zuriatku masih belum bertambah...Adakah aku tergolong dalam wanita-wanita TTC jugak???

Sabar jaklah...belum ada rezekikuuuuu... :'(

Rabu, 4 Julai 2012

Audit Dalam 5S oleh Timb. KPD KK

Salam....

Kawan-kawan IPD Kota Kinabalu..Hari nih kita IPD Kota Kinabalu ada lawatan audit oleh Group Audit 5S...diketuai oleh Timbalan KPD Kota Kinabalu...

Good Luck Semua...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...